Spoelen en Reinigen

Vloerverwarmingverstopt.nl

''Vloerverwarming spoelen en reinigen''


Om te voorkomen dat u in de kou zit, of er torenhoge energierekeningen op de mat vallen, is het                               Slib uit vloerverwarming (1.65 kg)

belangrijk om regelmatig uw vloerverwarming te laten spoelen en reinigen.


''Voordelen van het reinigen van uw verwarmingssysteem''

 • optimaliseren van de circulatie in het systeem;
 • juiste warmteafgifte behalen, wat een energiebesparing kan opleveren

van 15 tot 40%;

 • langere levensduur installatie;
 • voorkomen van onnodige storingen en de daarbij horende kosten


''Het spoelen en reinigen van uw vloerverwarming is nodig indien;''

Uw radiator of vloerverwarming niet in zijn geheel warm wordt.

De vloerverwarming niet op de goede temperatuur komt

U regelmatig storingen in de verwarmingsinstallatie heeft.

 • ''Oorzaak van een verstopte vloerverwarming''
 • Vaak blijkt het te zijn dat een verstopte vloerverwarming het gevolg is van de waterkwaliteit in de centrale verwarming. In uw cv-water zitten soms ongewenste vaste deeltjes. Deze vaste deeltjes kunnen in veel verschillende samenstellingen voorkomen, maar worden meestel slib genoemd.
 • Te beginnen heeft men te maken met vuil/slib dat in het systeem is terecht gekomen tijdens de installatie van het systeem. U kunt hierbij denken aan zand, stof, laskorrels of bouwvuil. Ook door het bijvullen van het systeem kunnen chemische reacties ontstaan indien hierbij gebruik wordt gemaakt van leidingwater.
 • De grootste boosdoener met betrekking tot een verstopte vloerverwaming is de reactie tussen zuurstof en de ijzeren bestanddelen van de verdeler.
 • ''Gevolgen van slib''
 • De hardheid van het eerste vulwater veroorzaakt vooral op het heetste punt van de installatie (de ketel, warmtewisselaar) een afzettingslaagje van kalk. De hoeveelheid kalk is natuurlijk sterk afhankelijk van de waterhardheid ter plaatse, echter veroorzaakt die in Nederland slechts op weinig plaatsen al te grote problemen. Als de installatie vaak moet worden bijgevuld worden de problemen groter. Een te sterke kalkafzetting veroorzaakt lawaaiklachten en omdat kalkafzettingen sterk isolerend zijn, ontstaat het gevaar van oververhitting, met als mogelijk gevolg het scheuren van het metaal. Deze problematiek speelt zich grotendeels af op het heetste punt en zal in de rest van het systeem weinig invloed hebben. Kalk geeft dus slechts in mindere mate een slibprobleem.
 • De grootste probleemveroorzaker in de installatie is namelijk het corrosieslib. Het vormt een compact bezinksel in alle “rustige gebieden” van een centrale verwarmingsinstallatie en is de oorzaak van de meeste problemen  lawaaiklachten in ketels, niet meer functionerende thermostaatkranen, vastgelopen Cv-pompen en verstopte vloerverwarmingslangen.
slecht onderhouden
Te veel zuurstof in de cv-installatie
Leidingen dict door corrosie


''Vloerverwarming reinigen''

Voordat wij uw verwarmingssysteem gaan reinigen maken wij foto's door middel van een warmtebeeld camara om te kijken waar de problemen zich voordoen. Op die manier kunnen wij snel en efficient te werk gaan.

Door middel van verschillende spoeltechnieken kunnen wij elke vloerverwarming reinigen en spoelen.''Protectie voor de nieuwe of schone installatie.''

Om vervuiling in de toekomst te beperken maken wij gebruik van de volgende Adey producten.


"Adey MC3+ Cleaner''

De Adey MC3+ Cleaner is een snel en efficiënt pH neutraal reinigingsmiddel voor Cv installaties. Cleaner is zo samengesteld om alle vervuiling, oxidatieslib en kalkschilfers ter verwijderen uit bestaande installaties ongeacht de ouderdom ervan. Het wordt tevens gebruikt bij een reiniging voorafgaand aan de ingebruikstelling van nieuwe Cv installaties, voor de verwijdering van soldeervloeimiddelresten en andere vervuiling.


''Adey MC1+ Protector''

De Adey MC1+ Protector geeft een duurzame bescherming van de volledige Cv – installatie tegen interne corrosie ''(oxidatieslib en magnetiet)'' en kalkschilfervorming. Het voorkomt corrosie van alle gebruikelijke metalen in de Cv – installatie met name plaatstaal, koper en koperlegeringen, en aluminium en aluminiumlegeringen. Geschikt voor alle types van installaties en ketels.


''Adey Biocide''

Biocide om ''bacteriële vervuiling te voorkomen in huishoudelijke Cv-installaties en koelwatersystemen''

Adey Producten om de cv-installatie schoon te houden.